ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Γίνετε μεγάλη συζήτηση τον τελευταίο καιρό για Ανάπτυξη στην Οικονομία, νέες θέσεις εργασίας, νέες επιχειρήσεις που θα απορροφήσουν ανέργους, τραπεζική ανακεφαλαίωση, προσέλκυση επενδυτών και μεγάλα έργα.

Το γεγονός ότι ήδη έχουμε ΠΟΛΛΕΣ επιχειρήσεις και το ότι από αυτές, οι περισσότερες απλά επιβιώνουν, δεν το μελετά κανένας, γιατί κανένας δεν τολμά να αναφέρει ότι ίσως χρειαστεί να κλείσουν μερικές επιχειρήσεις για να αντέξουν οι υπόλοιπες. Το γεγονός ότι έχουμε εκατοντάδες τράπεζες, βενζινάδικα, εισαγωγικές εταιρίες, περίπτερα και εστιατόρια δεν το σκέφτηκε κανείς. Σε μια Χώρα με λιγότερο από ένα εκατομμύριο σε πληθυσμό και με την μεγαλύτερη απόσταση από την μια άκρη στην άλλη να είναι περίπου 3 ώρες.

Η λέξη κλειδί εδώ είναι οι Συγχωνεύσεις. Συνεργασίες ακόμα. Ίσως και Εξαγορές. Αλλά όχι άλλες νέες επιχειρήσεις. Δεν λέω, καλή η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, το καινούριο, αλλά στις πλείστες περιπτώσεις αυτό που βλέπουμε είναι ακόμα μια ‘me too’ επιχείρηση με προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης 1-2 χρόνια και τους μόνους που χαίρονται να είναι οι λογιστές, δικηγόροι, γραφίστες και οι τύποι που πουλούν και εφαρμόζουν γυψοσανίδες!

Με τη συγχώνευση/συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλές οικονομίες κλίμακας ιδιαίτερα σε έξοδα που χαρακτηρίζονται πολύ ψηλά όπως ενοίκια, μισθοί ή και μεταφορικά. Ποιες εταιρίες ή καλύτερα κλάδοι έχουν πολύ καλές προοπτικές και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από συγχωνεύσεις, συνεργασίες ή και κλείσιμο μερικών καταστημάτων τους;

· Τραπεζικός κλάδος – είναι καιρός οι Τράπεζες να αρχίσουν να κλείνουν καταστήματα. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στη σωστή γεωγραφική κάλυψη και όχι απλά στην παρουσία σε μια περιοχή ή δίπλα από τον Ανταγωνιστή μας. Ήδη η τεχνολογία προχώρησε αρκετά και το E-Banking μπορεί να καλύψει πολλά από τα κενά που μπορούν να δημιουργηθούν.

· Εισαγωγείς και διανομείς προϊόντων – καιρός για συγχωνεύσεις και συνεργασίες. Καιρός για κοινές εισαγωγές, κοινά δίχτυα παραγγελιών και πωλητών, λιγότερα αυτοκίνητα και δρομολόγια στους δρόμους, κοινές αποθήκες, προσωπικό που αποδίδει στο μέγιστο.

· Καταστήματα – καιρός για κοινά καταστήματα, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ δύο ή και τριών καταστηματαρχών που θα μοιράζονται έστω το ενοίκιο, το ρεύμα και το προσωπικό τους. Τα οφέλη μπορούν να είναι τεράστια ακόμα και για τους καταναλωτές. Πιθανή Συνεργασία μεταξύ ενός καταστήματος με ρούχα με ενός καταστήματος για παπούτσια δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις σας αλλά αντιθέτως θα πρόσφερε καλύτερες υπηρεσίες και επιλογές στους πελάτες σας.

· Υπηρεσίες – καιρός για κοινά γραφεία, οικονομίες και συνεργασίες κλίμακας , καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες και cross selling. Μπορούμε να έχουμε συνεργασίες μεταξύ Διαφημιστικών Γραφείων, Λογιστών, Δικηγόρων, Συμβούλων Επιχειρήσεων, Κτηματομεσιτών, Γιατρών και άλλων επαγγελμάτων. Όχι απαραίτητα συνεργασίες με συμπληρωματικά επαγγέλματα αλλά και με επαγγέλματα που μπορούν να διευρύνουν το φάσμα των υπηρεσιών σας. Έτσι μπορείτε και να διευκολύνετε τους πελάτες σας αλλά και να έχετε πρόσβαση ο καθένας στους πελάτες του ‘Συνεργάτη’ σας.

· Media – Ναι, ακόμα και εδώ μπορούμε να έχουμε συνεργασίες. Έχουμε ήδη πολλές εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, περιοδικά, ιστοσελίδες. Όλοι θέλουν να ελέγχουν το δικό τους ΜΜΕ αλλά τα περισσότερα τώρα μάλλον σχοινοβατούν παρά επιβιώνουν. Πιθανές συνεργασίες θα επιφέρουν δραματική μείωση εξόδων, καλύτερο και περισσότερο υλικό, μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και θα μπορούν να απαιτήσουν καλύτερους όρους από τους πελάτες τους.

Έχουμε την τάση, σαν Άνθρωποι, να μεγιστοποιούμε τα πιθανά οφέλη από τη δημιουργία μιας δικής μας επιχείρησης και να υποτιμούμε την πιθανότητα αποτυχίας ή μη ικανοποιητικής απόδοσης της επένδυσης μας. Και ειδικά στη Κύπρο, που έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων και καταστημάτων σε σχέση με τον πληθυσμό, είναι καιρός να εμπεδώσουμε ότι μια επιχείρηση δεν την φτιάχνουμε απλά και μόνο για να είμαστε αφεντικό του εαυτού μας αλλά και για να μας εξασφαλίσει ικανοποιητικό εισόδημα. Αν θα επενδύσουμε σε μια επιχείρηση πρέπει, μακροπρόθεσμα, να μας αποδίδει καλύτερα από ότι αν είχαμε αυτά τα κεφάλαια κατατεθειμένα σε μια τράπεζα. Αυτός είναι και ο πιο απλός ορισμός της Επένδυσης. Και με τα σημερινά δεδομένα των υψηλών επιτοκίων, η επένδυση σε επιχειρήσεις έφτασε στο ναδίρ γιατί μας συμφέρει να έχουμε τα χρήματα μας σε καταθέσεις αντί σε επιχειρήσεις. Και ο ιδανικός πελάτης για μια τράπεζα δεν είναι αυτός που έχει καταθέσεις αλλά αυτός που έχει καταθέσεις και δάνεια. Μόνο έτσι μπορούν να έχουν κέρδη οι Τράπεζες, αν αντέξουν μέχρι τον Ιούλη.

Το σημερινό νόημα του άρθρου είναι οι συνεργασίες. Είναι καιρός να δούμε πως μπορούμε να ‘εκμεταλλευτούμε’ μαζί τις νέες τεχνολογίες, το προσωπικό μας, τις αποστάσεις, αλλά κυρίως τα απίστευτα πλεονεκτήματα που μας δίνει το γεγονός ότι τελικά είμαστε μια Μικρή Χώρα που μπορεί να χωράει πολλές επιχειρήσεις, αλλά είναι προτιμότερο να έχουμε λιγότερες, καλύτερες, πιο κερδοφόρες, αποδοτικότερες. Και για τους επιχειρηματίες και για τους πελάτες τους.

Οι Συνεργασίες δεν είναι Ντροπή αλλά Στρατηγική Κίνηση Επιβίωσης, Επέκτασης και Μακροπρόθεσμης ικανοποιητικής Κερδοφορίας.

Εσείς θέλετε απλά να είστε Αφεντικό του Εαυτού σας ή να αποδώσει η Επένδυση σας;

Νίκος Χριστοφόρου

Σύμβουλος Επιχειρήσεων