Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Το σκηνικό είναι γνωστό σε όλους: απόγευμα, τηλέφωνα σε φίλους, ραντεβού για καφέ. Τόπος συνάντησης το σπίτι, η παραλία, το κέντρο της πόλης, ένα εμπορικό κέντρο. Αυτά από πλευράς καταναλωτή.

Από την πλευρά του επιχειρηματία όμως το σκηνικό μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό. Ο ανταγωνισμός αυξήθηκε, το νοίκι και το ηλεκτρικό τρέχουν και τα τραπέζια γεμίζουν όλο και λιγότερο. Οι καφετέριες πλέον γεμίζουν ασφυκτικά μόνο τα σαββατοκύριακα.

Το τελευταίο διάστημα ένας κρυφός πόλεμος ξέσπασε στο Κυπριακό παζάρι και τα θύματα ήδη είναι πολλά. Μεγάλες καφετέριες που θεωρούσαμε ‘σιδεροκέφαλες’ αρχίζουν να κλονίζονται από πολλούς, μικρότερους, γρηγορότερους και διαφορετικούς ανταγωνιστές.

Η στρατηγική αυτών των διαφορετικών ανταγωνιστών είναι απλή: μικρότερα καταστήματα, λιγότερα έξοδα, χαμηλότερες τιμές, πολλά καταστήματα. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τους μεγάλους ανταγωνιστές τους σε μια μάχη που είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν γιατί τα δεδομένα των δύο είναι πολύ διαφορετικά. Έτσι, όταν οι μεγάλες καφετέριες ή τα franchise που βλάστησαν παντού προσπαθήσουν να μειώσουν τις τιμές τους αυτό που πραγματικά πετυχαίνουν είναι να μειώνουν τις πωλήσεις τους χωρίς να μειώνουν το σταθερό ή μεταβλητό κόστος. Αποτέλεσμα: αργός θάνατος.

Ο πόλεμος αυτός θυμίζει τον πόλεμο των υπεραγορών Ορφανίδη με όλους τους υπόλοιπους και ειδικά τα διάφορα discount shops και φυσικά την αλυσίδα Lidl. Οι υπεραγορές Ορφανίδη προσπάθησαν να μειώσουν τις τιμές με την προσφορά πολλών προϊόντων σε μειωμένες τιμές. Αυτό μείωσε τις πωλήσεις, την κερδοφορία, δυσαρέστησε τους προμηθευτές και κακόμαθε τους πελάτες. Την ίδια ώρα η Lidl και οι υπόλοιποι discounters πρόσφεραν τις ίδιες χαμηλές τιμές, τα ίδια και διαφορετικά/νέα προϊόντα, αλλά με πολύ διαφορετικό κόστος λειτουργίας.

Έτσι, την ώρα που ο Ορφανίδης πάλευε να προσελκύσει πελάτες στις τεράστιες υπεραγορές που χρωστούσε στις τράπεζες, πουλώντας προϊόντα που χρωστούσε στους προμηθευτές του, και χρησιμοποιώντας πολλή διαφήμιση που χρωστούσε στους διαφημιστές του, οι ανταγωνιστές του, με μικρότερα καταστήματα, λιγότερα έξοδα, λιγότερη διαφήμιση και παράλληλο εμπόριο, κατάφεραν να τον κλείσουν.

Η ιστορία επαναλαμβάνετε.

Εσείς που απολαμβάνεται το καφέ σας;!

Νίκος Χριστοφόρου

Σύμβουλος Επιχειρήσεων