Questions-Answers

(if you don't ask you will never learn)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν οι επιχειρηματίες και μερικές απαντήσεις που πιστεύω θα σας λύσουν πολλές απορίες. Πώς μπορείς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, τι πρέπει να προσέξεις, τις παγίδες και μερικά θέματα για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αν έχετε επιπλέον ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε κατευθείαν μαζί μου και θα χαρώ πολύ να σας τις απαντήσω (αν ξέρω), χωρίς καμιά υποχρέωση και πάντα με αντικειμενικότητα και εμπιστευτικότητα.

Ε. Σε ποιές Πόλεις μπορείτε να εξυπηρετήσετε πιθανούς πελάτες σας αφού η Έδρα σας είναι στη Λεμεσό;

Α. Σε όλες τις Πόλεις της Κύπρου. Συνεργάστηκα με επιχειρήσεις σε όλες τις επαρχίες.

Ε. Τί είναι σημαντικό για εσας στη συνεργασία σας με ένα πελάτη/επιχείρηση;

Α.

1. Η Εμπιστευτικότητα - ότι λέμε μένει μεταξύ μας

2. Ο Ρεαλισμός - αν ψάχνετε γρήγορα κέρδη/αποτελέσματα σε μικρό διάστημα και είναι μη ρεαλιστικό, τότε θα σας το τονίσω. Σημασία έχει η μακροπρόθεσμη επιτυχία και όχι το πρόσκαιρο κέρδος.

3. Επικοινωνία και Δέσμευση - η σωστή επικοινωνία είναι η βάση για μια σωστή συνεργασία ώστε και οι δύο πλευρές (Σύμβουλος - Πελάτης/Επιχείρηση) να μπορούν να απόδόσουν. Η Δέσμευση έιναι επίσης σημαντικός παράγοντας επιτυχίας αφού χωρίς Δέσμευση τίποτε δεν γίνετε.

4. Εφαρμόσιμες Λύσεις και Προτάσεις - Η Αυτογνωσία και η κατανόηση των ορίων, τόσο της επιχείρησης/πελάτη όσο και της Αγοράς είναι ένας παράγοντας που θα μας επιτρέψει να βάλουμε πραγματικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στο τραπέζι, και πιο σημαντικό, να τις εφαρμόσουμε.

Ε. Τι πρέπει να κάνω για να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση;

Α. Βασικά πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα δικηγόρο για να σας δημιουργήσει την εταιρία εκτός και αν μπορείτε να δουλέψετε σαν αυτοεργοδοτούμενος. Δείτε αν θα έχετε πολλές πωλήσεις και αν πρέπει να εγγραφείτε στο ΦΠΑ. Στη συνέχεια μιλήστε με κάποιο λογιστή για να σας καθοδηγήσει σε θέματα τιμολογίων, τράπεζας κτλ. Τα υπόλοιπα είναι από το χέρι σας.

Ε. Τι ακριβώς μπορεί να κάνει ένας Σύμβουλος Επιχειρήσεων σας εσάς για μια επιχείρηση;

Α. Βοηθώ τις επιχειρήσεις να αποδίδουν καλύτερα. Ακούγετε απλό, αλλά δεν είναι. Μπορώ να βοηθήσω μια επιχείρηση πριν καν ξεκινήσει ούτος ώστε να αποφύγει πολλές από τις παγίδες και μπορεί να υποπέσει, να του προτείνω συνεργάτες, να εντοπίσω προβλήματα και να τα διορθώσουμε. Αυτά για τη διαχείριση και τη διοίκηση. Όσον για τη Προώθηση, μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα μέσα για διαφήμιση, να βρούμε τον σωστό προϋπολογισμό, να κάνουμε τη σωστή στόχευση πελατών, να δημιουργήσουμε τη σωστή διαφήμιση κτλ.

Ε. Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνει κάποιος πριν καν ξεκινήσει μια επιχείρηση;

Α.

1. Δεν κάνει σωστές εκτιμήσεις για το κεφάλαιο που θα χρειαστεί με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα ρευστότητας μερικούς μόνο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας.

2. Δεν κάνει σωστή εκτίμηση του μεγέθους της αγοράς και συχνά απογοητεύεται.

3. Δεν ξέρει ακριβώς πόσα να επενδύσει και πού να τα επενδύσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξοδεύει πάνω σε θέματα που δεν συνεισφέρουν στην μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρηση. Μερικά παραδείγματα για αυτό το κομμάτι είναι: λάθος επιλογή τοποθεσίας, υπερβολική σημασία στο όνομα και λογότυπο, λάθος επιλογή συνεργατών, υπερβολικά έξοδα διαφήμισης και άλλα.

Ε. Τι θα συνιστούσες σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση να κάνει, ΠΡΙΝ καν ξεκινήσει;

Α.

1. Να μιλήσει με κάποιον που έχει ήδη μια παρόμοια επιχείρηση. Στη συνεχεία πρέπει να διεξάγει έρευνα με τους ανταγωνιστές, τις τιμές, το κοινό-στόχο. Με λίγα λόγια, πρέπει να έχει μια όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρη εικόνα για την αγορά που θα δραστηριοποιηθεί, χωρίς προκατάληψη και με αντικειμενικότητα.

2. Να ΄μην βάλει όλα του τα αβγά σε ένα καλάθι'. Απλό.

3. Αν δεν ξέρει κάτι, να ρωτήσει να το μάθει και να μην στηριχθεί στη τύχη ή τη γνώμη γνωστών και καλοθελητών.

4. Πρέπει να καταλάβει και να συνιδιτοποιησει ότι το να χειρίζεσαι μια επιχείρηση απαιτεί σκληρή δουλειά, ειδικά αν η επιχείρηση είναι δική του. Αν θέλει να δουλεύει 8-5, Δευτέρα με Παρασκευή, τότε καλύτερα να μείνει ένας απλός υπάλληλος.

5. Πρέπει να κατανοήσει ότι η επιτυχία ΔΕΝ είναι το σίγουρο αποτέλεσμα. Το αντίθετο είναι πιο πιθανό: το 90% των επιχειρήσεων αποτυγχάνει μακροπρόθεσμα ή μέσα σε 5 χρόνια. Ακούγετε σκληρό αλλά είναι η αλήθεια. Το ρίσκο πάντα θα υπάρχει άρα ο σκοπός μας εδώ είναι να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να μεγιστοποιήσουμε τα ποσοστά επιτυχίας.

Ε. Ποιος μπορεί να με βοηθήσει πριν καν ξεκινήσω μια επιχείρηση;

Α. Ένας Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Ε. Ποιες είναι οι χρεώσεις σας για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες;

Α. Χρεώνω τη κάθε περίπτωση ξεχωριστά και πάντα ανάλογα με το project και το έργο που πρέπει να γίνει. Έτσι ο πελάτης ξέρει από πριν τι ακριβώς θα πληρώσει.

Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ποτέ δεν χρεώνω τα ραντεβού, άρα, αν έχετε όποιες απορίες ή ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για μια συνάντηση όπου θα σας λύσω τις απορίες σας, αν μπορώ! Δεν υπάρχει, από εκεί και μετά, καμιά υποχρέωση εκ μέρους σας και φυσικά, ή εμπιστευτικότητα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Ε. Τι μπορώ να ρωτήσω στη συνάντηση μας;

Α. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τις επιχειρηματικές ή μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σας. Θα σας δώσω την αντικειμενική και ειλικρινή μου άποψη.

Ε. Γιατί η ιστοσελιδά αυτή είναι φτιαγμένη χρησιμοποιώντας το Goggle Sites και γιατί το email σας είναι απο το Google επίσης;

Α. Γιατί έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στην εταιρεία Google παρά σε μια άλλη εταιρία που θα μου ετοιμάσει την ιστοσελίδα και θα με υποστηρίζει. Επίσης μου δίνει πολύ περισσότερα εργαλεία, χρήσιμα για την Εργασία μου.

Contact Rockstar-Business